Razstave

Mmmm..., kako je to dobro! Je pogosto slišati iz Matejinih (polnih) ust, ker rada je in ker je uživačica. Mateja rada DOBRO je in rada fotografira hrano. A ta njen odnos do hrane ni tako preprost. Ljubezen do hrane ne prihaja samo skozi želodec – pri Mateji prihaja ta ljubezen skozi objektiv.

Kulinarika je tema, ki jo očitno obseda nezavedno. Fotografije Mateje Jordovič Potočnik pa zgovorno pričajo o tem, da je to področje, v katerega se vse bolj strastno poglablja. Pa tudi sicer se vse pogosteje in z vse večjim žarom odpravlja na kulinarična potepanja.

Mmmmm.... pravi Mateja, tudi ko fotografira. A ne pozabite, če želite dobro fotografijo, je ne smete pustiti (preveč) lačne...Tisti, ki ste se zdaj nasmejali, ste se najbrž spomnili, da ste jo morali nahraniti.

Mateja Jordovič Potočnik, ta ženska, ki nenehno hiti, ki je rojena za fotografiranje in pri kateri se človek boji, da bo eksplodirala zaradi akcij, načrtov in (kako absurdno) zaradi strahu, da ji bo zmanjkalo dela, pa je izvrstna tudi pri ustvarjanju portretov, reportažnih fotografij, krajinskih prizorov, fotografiranju otrok, družin in vseh tistih dogodkov v človekovem življenju, ki si jih želimo vtisniti v spomin.

Takrat se pokaže, da se zna Mateja ustaviti v pravem trenutku in za vedno ukrasti to prepletanje svetlobe, resnice in iluzije, ki nam potem vedno znova in za vedno lepša življenje. Takoj nato pa se poda v novo akcijo in znova hiti... In blagor tistemu, ki jo dohiti, saj bo nagrajen s fotografijo, odličnostjo in osebnim pečatom Mateje Jordovič Potočnik.
Produkcija Spletko spletko.si